Blog Image

Drubbel Blog - Nieuws uit Elewijt

Wandelen (heel leuk), een verjaardag & kanovaren

juli 2012 Posted on Mon, July 23, 2012 05:36:49

Na de (voor mama en papa) minder leuke wandelingen met min of meer lastige kindjes, werd het vrijdag helemaal anders !
We gingen wandelen op Rye Beach… Papa wou nog flipflops hebben, dus reden we eerst naar een supercoole winkel: Cinnamon Rainbows. Flipflops hebben we niet alleen voor papa gevonden, ook Leen, Finn en Roos deelden in de prijzen. (En wat voor prijzen… slik… )
Nadien nog een 20-tal minuutjes rijden naar Rye, auto geparkeerd, en vertrokken. We hebben zo goed als 2 uur gewandeld, zonder enige commentaar !!! Van de ene kant naar de andere. Dat was nog eens een wandeling, waarschijnlijk durfden de kindjes niet meer te klagen nadat ze die schoenen hadden gekregen 🙂

Zaterdag was het groot feest ! Papa werd 41.
In de voormiddag zijn Leen en Finn met Papa, Bompi en Cameron gaan varen op de rivier in Exeter. Leen, Finn en Bompi met een motorbootje, papa en Cameron met de kano. Dat was superleuk ! … Totdat … de motor het begaf. Toen moest Bompi verder roeien. Maar na een paar keer terug proberen de motor te starten lukte het wel terug.
‘s Middags zijn we gaan eten in Bugaboos. Dat is een restaurant met een wel heel speciale inrichting. Aan de muren hangen veel foto’s, maar ook veel dierenhoofden, en sommige daarvan spreken echt ! Zoals Moxy the Moose en Bill the Buffalo.
Na de middag zijn mama en papa naar Downtown Exeter geweest, daar was het Exeter Independence Festival aan de gang. Ook heel tof ! De Britten en de Revolutionairen stonden weer tegenover elkaar. We hebben ook één van de 26 originele afdrukken van de Declaration of Independence kunnen bekijken, en een kladschrift van de Constitution.
‘s Avonds was er vuurwerk ! Zeer mooi, en we hadden een zeer goede plaats.

Zondag zijn mama en papa dan gaan kanovaren, want de dag ervoor moest ze thuisblijven om op Roos te passen. Superleuk!
We hebben schildpadden gezien, vissen, reigers en zelfs een beer. (of het zou ook een hond kunnen geweest zijn 🙂 )

Als alles goed gaat, gaan we (mama en papa) morgen voor 2 dagen wandelen in de bergen. Dat is dan weer voor een volgend verslagje.

De foto’s zijn aangevuld en staan nog altijd op dezelfde plaats:
2012.drubbel.be

Tot de volgende !
Ilse



Wandelen (soms leuk, soms niet) & Kreeftenbak

juli 2012 Posted on Thu, July 19, 2012 19:27:59

De voorbije dagen waren we van plan om nog een paar wandelingetjes te doen. Dat was buiten het humeur van Roos gerekend… We waren nog niet goed en wel geparkeerd of het begon al. “Ik wil niet wandelen, ik wil naar de speeltuin…” . Toch maar geprobeerd om verder te stappen, maar leuk was het niet echt. Aangekomen bij het Discovery Science Center (na +/- 500 meter…) hebben we dan maar besloten dat Papa met Roos terug zouden gaan naar de speeltuin, en Mama met Leen en Finn de visjes gingen bekijken. Zo werd het toch nog een beetje leuk. De grote wandeling hebben we niet meer kunnen doen….

Gisteren deden we dan nog een poging. Het oorspronkelijke plan was om naar Salem Massachussetts te gaan, waar in 1693 de beruchte heksenprocessen waren, maar dat museum was gesloten. In plaats daarvan zijn we dan maar naar Salem, New Hampshire gereden, naar America’s Stonehenge. Een site van 4000 jaar oud, waar nog overblijfselen van nederzettingen zijn, en op de top van de heuvel zie je de verschillende astronomische richtingen. vb de kant waar de zon opkomt op 21 juni, de kant waar de zon ondergaat op 21 juni, en al die andere richtingen.
Ook daar begon het moeilijk met Roos. Maar ze zag een zandbak waar ze steentjes konden opgraven. Daarna wandelden we op het pad, met veel tegenspraak, maar toen mama zei dat Dora (van TV) hier ook wandelde, deed Roos goed mee. Geen probleem meer … tot we terug voorbij de zandbak naar de auto moesten….
Al bij al viel die wandeling nog mee.

s’ Avonds hebben we kreeftenbak gehouden. Dat houdt in dat de kreeften gebakken worden op een traditionele Indiaanse manier. Ik heb nog nooit zo’n lekkere kreeft(en) gegeten. Leen en Finn vonden het ook lekker, Ian had een steak op de bbq en Roos…. die zat in ‘t zwembad 🙂

de fotootjes staan nog altijd onder 2012.drubbel.be

Tot binnenkort !
Ilse



Next »